New In Store

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adip is cing elit, sed do eiusmod tempor

Categories :

Let’s connect

Keresés

we know

  /    /  we know

Az üzleti környezet folyamatosan változik, és a munkahelyének lépést kell tartania ezen változásokkal. A Steelcase módszertan alapján a Blue Business Interior teljeskörű tanácsadást és felmérést biztosít, hogy munkahelye képes legyen alkalmazkodni ezen változásokhoz. Csapatunk összeköti az ügyfeleket a Steelcase kiterjedt munkahelyi kutatásával, hogy segítsen nekik a szervezeti és munkavállalói siker elérésében.

A Blue Business Interior munkahelyi felméréseket kínál a Steelcase munkahelyi kutatásai és ismeretei alapján, amelyek könnyen kezelhetők, és mélyebb betekintést nyújtanak az emberek hétköznapi munkájába.

inspiracio

Térelemzés

Felhasználói analízist és komplex diagnózist kínálunk az irodatér alaprajzának és a Steelcase kutatási anyagainak felhasználásával.

Építészeink elemzik a jelenlegi alaprajzot, és helyszíni látogatást szerveznek. Ezen tapasztalatokat és az ügyféltől származó információkat feldolgozva rámutatunk, hogy az adott tér mennyire felel meg a vállalat hatékony működésének és az iparági trendeknek.

Munkatér stratégia meghatározás

A munkahelyi stratégia célja olyan munkakörnyezet teremtése, amely az emberek fizikai, kognitív és érzelmi jólétét szolgálja annak érdekében, hogy a munkatársak elkötelezettsége, és így a szervezet teljesítménye növekedjen.

A kor elvárásainak megfelelő irodatér átgondolt, rugalmas, többfunkciós és a cégben zajló tevékenységekre szabott. Egyszerre képes szolgálni az új munkafolyamatokat (a kollaborációt és csapatmunkát) és privát preferenciákat (fókuszálást és kikapcsolódást), miközben ezeknek a közösségi és privát tereknek a cég működésére szabott optimális aránya jellemzi.

ISMERJE MEG A LEHETŐSÉGEIT!

Felsővezetői workshop

Kétórás, 6-10 fős felsővezetői workshop keretében meghatározzuk a munkahelyi stratégia irányát.

A foglalkozás lehetővé teszi, hogy párbeszédet indítsunk azokról a munkahelyi kihívásokról, amelyek leginkább foglalkoztatják a cég felsővezetőit, és ezen keresztül feltárjuk a munkatérben rejlő lehetőségeket.

Kollaborációs és privát preferenciák workshop

A közösségi és dedikált terek helyes arányának megvalósítása kulcsfontosságú minden cég számára.

2-3 órás, 8-16 fős középvezetői és végfelhasználói workshop keretében együttműködéssel és privát preferenciákkal kapcsolatos szituációkat, viselkedésmintákat, igényeket elemzünk, és a workshopot követően javaslatot teszünk olyan megoldásokra, melyek hatékonyabbá teszik a cégen belüli kollaborációt vagy éppen a fókuszált munkavégzést.

Webes felmérés

Webes kérdőívekkel könnyen feltérképezhetjük a teljes szervezet munkavégzésének speciális jellemzőit.

A cégek szeretnek tőkét kovácsolni a munkavállalói meglátásokból, de nincs kidolgozott módszerük, hogy felmérjék a szükségleteket, az elégedettséget és az együttműködés körülményeit.  A webalapú felmérések keresztmetszetet adnak a vállalatról, és hasznos adatokkal szolgálnak a stratégia kidolgozásához.

Térkihasználtság mérés

Egy céget az irodatér kezelése nélkül vezetni olyan, mint mérleg nélkül vinni egy üzletet.

A kompakt, egyszerűen elhelyezhető szenzorok vezeték nélkül és biztonságosan (128 bites titkosítással), az ügyfél IT hálózatától teljesen függetlenül továbbítják az adatmennyiséget, amelyet napi 1400 mérés szolgáltat.

A felhő alapú jelentések tartalmazzák a foglaltsági statisztikákat és időszakokat, a meetingek és azok résztvevőinek számát és szokásait, így a fix, flexibilis és mobil kollégák számára  szükséges munkaterületek száma, a tárgyalók, egyéb kollaboratív és közös terek mérete tervezhetővé válik, akár a szezonalitást is figyelembe véve. Mindez nagyságrendbeli megtakarítást eredményez az ingatlanköltségekben.

Akusztikai mérés

Napjainkban a dolgozók 75%-a tapasztal munkavégzése során túlzott zajterhelést.

Az akusztikai zajszintmérések és termékek kiemelt szerepet kaptak az utóbbi időben. Mi az ún. ABC kategorizálást használjuk akusztikai megoldásainkkal kapcsolatban: Absorption (elnyelés), Blocking (blokkolás) és Cover (elfedés).

Munkahelyi jólét 

A munkahelyi jólét eléréséhez több kell, mint ergonómikus bútorok, csocsóasztal vagy zuhanyzó biztosítása a munkahelyen. A jólét kultúráját kell megteremteni, ahol az emberek mozoghatnak, gondolkodhatnak és jobban érezhetik magukat.

Az emberek életében az egészségügyi problémák sajnos növekednek, mint például a szívbetegségek és az elhízás. Fontos, hogy a munkáltatók keressenek módot arra, hogy segítsék munkavállalóikat, hogy a lehető legegészségesebbek legyenek – fizikailag, kognitívan és érzelmileg.

Az 1980-as években az ergonómia fontosságának felismerése segítette a biomechanika megértését és a testtartás támogatásának fontosságát. A munkahely azóta sokat fejlődött, az emberek már nem töltik az idejüket az íróasztalánál ülve. Ahogy a mobil technológia a mindennapok részévé vált, úgy új kutatások merültek fel, amelyek támogatták a mozgás fontosságát és több pozíció biztosítását. Ma a munka összetettebb, mint valaha. És a legtöbb munkahely tele van zavaró hatással. Az embereknek szükségük van olyan terekre, ahol összpontosíthatnak és el tudnak menekülni a mindennapos kognitív túlterhelésektől. Szükségük van egy emberközpontú munkahelyre is, ahol jól érzik magukat. A munkáltatóknak aktív szerepet kell vállalniuk abban, hogy a környezet hogyan mozdítja elő a munkahelyi egészséget és jólétet.

 

ISMERJE MEG A LEHETŐSÉGEIT!