New In Store

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adip is cing elit, sed do eiusmod tempor

Categories :

Let’s connect

Keresés

Blue.hu

  /  Szakmai anyagok   /  #DLD19: A 6 legfontosabb gondolat

#DLD19: A 6 legfontosabb gondolat

Trendek, tanulságok, ötletek Európa egyik legnagyobb innovációs konferenciájáról

Mesterséges intelligencia. Blokklánc. Kvantumszámítógépek. Virtuális valóság. Kiterjesztett valóság. Önvezető járművek. Világos: a digitális átalakulás gyors változásokat hoz a munka világába.

De hogyan is fog kinézni a negyedik ipari forradalom?

A DLD-t, amely aDigital. Life. Design. rövidítése, az Economist a két legfontosabb európai innovációs konferencia egyikének nevezte. Története 2005-ben kezdődött egy baráti összejövetellel, amelynek résztvevőit az foglalkoztatta, hogyan hat majd jövőnkre a digitális átalakulás. Ma pedig a világ számos jelentős gondolkodóját, innovátorát, disruptor vállalkozóját és politikusát hozza össze, akik megvizsgálják és bemutatják a jelenlegi trendeket, kutatási eredményeket, illetve azokat az előrejelzéseket, amelyek előrevetítik, hogy a digitális korszak milyen alapvető változásokat jelent majd életünkben.

A Steelcase résztvevő munkatársai az alábbi hat témát – illetve ezeknek a munka világára gyakorolt hatásait – találták a legjelentősebbnek:

1. Az ember és a gépek együttműködése

Paul Daugherty, az Accenture technológiai és innovációs vezetője az Ember + gép – a munka fogalmának újragondolása a mesterséges intelligencia korában című könyvéről beszélt, amely az ember és a számítógép együttműködéséről szól.

„A könyv azt mutatja be, hogyan módosíthatók és tervezhetők újra a munkakörök és feladatok oly módon, hogy az ember és a gép segítsék egymás munkáját. Mindenkinek ajánlom, olvassa el a könyvet, hogy jártas legyen a témában és lássa, hogy az milyen pozitívan fogja érinteni a (közel)jövő munkahelyeit.”

Gale Moutrey, a Steelcase brandért és a munkahelyi innovációért felelős globális alelnöke

 

2. Társadalmi innováció – a technológia alkalmazása nemes célokra

„Különösen inspirálónak találtam egy csodálatos vállalkozó, Fatoumata Ba eredményeit, aki eredeti megoldásokat talált a technológia nemes célokra történő alkalmazására Afrikában. Először Jumia nevű cégénél valósította ezt meg, amely Afrika első olyan startup vállalkozása, amelynek piaci értéke meghaladja az egymilliárd dollárt; majd Janggo nevű nonprofit közösségi startup stúdiójánál alkalmazta ezt a módszert. Ba arra használja vállalkozói tehetségét, hogy másokét segítsen kibontakoztatni. A Jumiánál az alkalmazott üzleti modellt úgy igazította a helyi piac körülményeihez, hogy az segített a KKV-knak túljutni a fejlődő országok vállalkozóit sújtó akadályokon, és sikerült jelentős növekedést elérniük úgy, hogy tevékenységük pozitív társadalmi hatással is járt. Erre jó példa, hogy Ba csapata úgy tudott új ügyfeleket szerezni, hogy 45.000 munkanélkülinek adtak digitális katalógusokkal feltöltött tableteket abból a célból, hogy a Jumia platformján értékesítsenek. Ezzel a módszerrel hihetetlen módon ki tudták bővíteni vevőkörüket.”

— Beatriz Arantes, a „munkahelyek jövője” részleg vezetője

3. A kognitív sokszínűség és a folyamatos tanulás fontossága

„A DLD konferencia egy folytonosan tanuló közösség találkozója. Természetesen nem tudhatunk mindent, de meg kell – és meg is fogunk – tanulni mindent. Amy Wilkinson, az Ingenuity alapítója és vezérigazgatója arról beszélt, hogy a kognitív sokszínűség beemelése és használata az üzleti gyakorlatban az egyik legfontosabb készség a vezetők és vállalkozók számára. Minél többet tanulunk meg egymástól, és minél jobban megismerjük egymást, ötleteink és vállalkozásaink annál sikeresebbek lesznek.”

— Stephan Derr, értékesítését felelős alelnök

4. A bizalom valutája

„Világunk jelenleg a változások és az összetettség igen intenzív szakaszát éli. Az innovációnak kreativitásra van szüksége. A kreativitáshoz rugalmasság kell – a rugalmasság pedig bizalmat feltételez. Rachel Botsman író és bizalom-szakértő a bizalom alapvető fontosságáról beszélt, és arról, hogy a bizalom „az interakciók valutája”. Kompetensnek, megbízhatónak, empatikusnak és olyan tisztességesnek kell lennünk, hogy szavahihetőségünk megkérdőjelezhetetlen legyen. Botsman azt mondja: hiszem, hogy ez mind az egyénekre, mind pedig a vállalatokra érvényes. És amint az egyre újabb technológiák és (a különböző elvárásokkal rendelkező) generációk forradalmasítják a munka világát, a bizalom a jövő munkahelyének alapja kell, hogy legyen.”

— Isabel Ebner, Account Manager

 

5. A mesterséges intelligencia, mint az optimalizáció eszköze

„Három nagyszerű napot töltöttünk el, tele inspirációval, ötletekkel és az ismeretlen jövő felfedezésével. A világ legjelentősebb mesterséges intelligencia (MI) szakértői szólaltak meg, mint például Kai-Fu Lee kockázati tőkebefektető és MI-szakértő, aki hangsúlyozta, hogy az MI az optimalizáció eszköze: biztosítja, hogy a stratégiai és a kreatív pozíciók továbbra is fontosak maradjanak. Arra szólított fel mindannyiunkat, hogy legyünk kapcsolatban egymással és építsük a bizalmat. A szeretet és az együttérzés az, amelyek összetartanak minket – tette hozzá Lee, ez a technológia növekvő szerepével párhuzamosan egyre inkább igaz lesz. A kérdés az, hogyan fog minket az MI segíteni a munkahely emberivé tételében.”

— Monika Steilen, kommunikációs igazgató

— Beatriz Arantes, a „munkahelyek jövője” részleg vezetője

6. Tanulságok a divat világából

„A divatvilág divatban van: állandóan fejlődik és gyors ütemben halad. A streetwear és a társadalmi felelősségvállalás egyre divatosabb lesz. Az olyan fiatal tervezők, mint  Samuel Ross úgy tekintenek önmagukra, mint a társadalmi változásokat elősegítő, több területen is alkotó kreatívokra. A Bauhaus mozgalomhoz hasonlóan holisztikusabb felfogásban dolgoznak, mindennapi életükből nyernek ihletet és azt beleszövik munkájukba is. Nagyon sokat tanulhatunk ettől az iparágtól!”

— Pascal Hien, ipari formatervező

Forrás: Steelcase

Eredeti cikkért kattintson ide.