Verb

Az oktatási irányok változnak – a tantermek is?

Az oktatók új oktatási módszereket mutatnak be, egy időben vegyítik a projektmunkát, az interaktív beszélgetéseket, az előadásokat, valamint a kis csoportos feladatokat, de ezzel a módszerváltással a tantermek nem tartanak lépést.

A Verb egy integrált gyűjteménye a tantermi bútoroknak, mely úgy lett megtervezve, hogy az igényeknek megfelelően, széles skálán támogassa a különböző tanítási és tanulási módszereket.

Napjaink tantermi trendjei

A Steelcase iskolákban és egyetemeken világszinten végzett ember-központú tervezési kutatásainak eredményei azt mutatják, hogy amíg az aktív tanulási módszerek egyre több helyen megjelennek, addig maguk a tantermek gyakran megakadályozzák a tanulókat és az oktatókat a kollaboratív oktatásban és tanulásban.

A kutatási eredmények azt mutatják, hogy míg az oktatók általi egyoldalú előadások száma csökken, addig az interaktív, csoportos munkák és tanulási módszerek növekednek.

adatok_magyar

Tanulási módok

elrendezés

“The classroom” kutatás

A kutatási eredmények azt mutatják, hogy az oktatók és diákok egységesen elkötelezettek az újfajta tanulási módszerek iránt, jó esetben a tantermi bútorok és eszközök ezt támogatják, de sok esetben inkább gátolják.

tények_magyar

Verb

D1177_lowres

A Verb egy integrált gyűjteménye a tantermi bútoroknak, mely úgy lett megtervezve, hogy az igényeknek megfelelően, széles skálán támogassa a különböző tanítási és tanulási módszereket. Ugyanazon megfigyelések és tervezési alapelvek alapján lett kialakítva a Verb termékcsalád összes bútora és kiegészítő eszköze, mint a Steelcase többi oktatási terméke.

A Verb biztosít minden olyan eszközt, mellyel bármelyik tanterem átalakítható aktív tanulási térré.

Verb asztal

A Verb tantermi asztalok kifejezetten úgy lettek megtervezve, hogy támogassák a különböző tanulási módokat. A V alakú asztalok javítják a ráláthatóságot, ösztönzik a kollaborációt és segítik meghatározni a személyes munkateret.

Kulcs tulajdonságok

 • A mobil asztalok támogatják azt, hogy könnyen lehessen átváltani előadásokról interaktív beszélgetésekre vagy épp projektmunkára.
 • A különleges asztalforma elősegíti az interakciót.
 • A különböző méretekben kapható Verb asztalok lehetőséget adnak arra, hogy bármekkora tanteremben használhatóak legyenek.

Verb tábla

A Verb táblák a kollaboráció alapját képzik. Tökéletesen támogatják az aktív tanulást, mivel minden információt könnyen lehet megosztani, prezentálni rajta.

A kisméretű, szárazon törölhető táblák ideálisak egyszemélyes használatra is, de elég nagyok ahhoz, hogy egy csapat megossza és közösen dolgozzon rajta. Azáltal, hogy egyszerűen kezelhető, a Verb táblák asztali panelként is használhatóak abban az esetben, ha a tanulóknak nagyobb egyedüllétre van szükségük egy tesztírás vagy fókuszmunka közben.

Kulcs tulajdonságok

 • Kétoldalú
 • Multifunkciós: szárazon törölhető táblaként, mágneses táblaként valamint bemutató táblakén is használható.
 • Egyedüllétet biztosít tesztírás alatt
 • Tartós elemekből készült

Verb tábla állvány és tároló

A Verb táblatartó állvány lehetővé teszi a hatékony megjelenítést, tárolást és prezentálást a Verb táblák segítségével, melynek köszönhetően a kollaboráció bárhol megvalósulhat a tanteremben. A fali sínek és az akasztók gondoskodnak arról, hogy még több lehetőség legyen a prezentálásra.

Kulcs tulajdonságok

 • Két szint a tartalmak létrehozására és megjelenítésére
 • Görgős lábak
 • Integrált fogantyúk
 • Polcpályák és táblatárolók
 • A felső és az alsó síneken kellékek tárolhatóak
 • A fogantyúk két táblát tartanak meg és csúsztathatóak a sínpályán

Verb oktatói állomás

A Verb oktatói állomása ideális oktatásra, kollaborációra valamint fókuszmunka végzésére is. Az asztal és a ráépített pulpitus támogatja az álló, támaszkodó vagy épp ülő pozícióban végzett oktatást.

Kulcs tulajdonságok

 • Az oktatói állomás része egyaránt az asztal és a pulpitus
 • Támogatja a különböző testpozíciókat és munkamódokat
 • Lehetőséget biztos az anyagok és eszközök tárolására, ott ahol szükség van rájuk.