i2i

Az i2i széket kimondottan az együttműködés elősegítésére és megkönnyítésére tervezték. A manapság rendkívül kiélezett versenyhelyzetben lévő üzleti világban egyre több vállalat látja be, hogy a dolgozók közötti megfelelő kommunikáció és interakció biztosításával sokkal könnyebb az együttműködés.

“Bár jól tudjuk, hogy egyre nagyobb szerepet kap a közös terekben eltöltött idő, az irodai székek tervezésénél a hangsúly mégis az íróasztal mellé tolt munkaszékeken maradt. A Steelcase ezért megfigyelte, hogyan dolgoznak – és ülnek – az emberek az irodák közös helyiségeiben, és egy olyan széket tervezett, amely az itt eltöltött időt könnyíti meg” – mondta Gaëlle Le Cann, a Steelcase EMEA régiójának marketing igazgatója.

A Steelcase a tapasztaltak alapján 3 olyan megfigyelést tett, amelyre az új szék kifejlesztésénél hangsúlyt helyezett:

1. Az együttműködés időigényes, és a rövidebb időtartamra tervezett irodai székek (amelyeket gyakran tárgyaló helyiségekben is használnak) hosszabb idő után fárasztóak, és elszívják az energiát. A tárgyalószékeket ezért úgy kell megtervezni, hogy alkalmazkodjanak a mozgáshoz, és hosszabb időn át biztosítsák a kényelmes ülést.

2. A tárgyalókban ülő dolgozók nem állítják be székeiket, hanem ők alkalmazkodnak azokhoz. Ezért az itt használt székek beállítása automatikusan és/vagy intuitív (ösztönös) módon kell, hogy történjen.

3. Az emberek gyakrabban változtatnak testhelyzetet, amikor fáradtak, vagy az előadót jobban akarják követni, illetve amikor aktívabb kapcsolatot szeretnének kialakítani másokkal. A kollaborációt támogató székeknek ezért többfajta testtartást is követniük kell.

  • Az i2i egy új generációs tárgyalószék, amely segíti az összpontosítást és az együttműködést
  •  Az i2i széket nem szükséges beállítani, háttámlája rugalmas, követi a test mozgását, miközben a gerinc számára kellő megtámasztást biztosít
  • A szék kettős mechanizmusának köszönhetően többfajta testtartást támogat, használója egy időben tudja forgatni az ülést és a háttámlát, vagy éppen külön-külön:

1. csak a háttámla forog (a szék használója továbbra is a többiekre figyel, de közben a fáradtság csökkentésére változtathat testtartásán)

2. csak az ülés forog (a testtartás változatlan, de az orientáció változik). A rugalmas háttámla az optimális kényelem érdekében követi a hát mozgását és a dőlés szöget

3. háttámla és ülőlap együtt forog

“Sok közösségi helyiséget – szerencsésebb esetben – fotelekkel vagy kanapékkal rendeznek be, de előfordul az is, hogy más helyiségekből kiselejtezett bútorok kerülnek ide. Egyik megoldás sem ad megfelelő választ azokra az igényekre, amelyeknek e helyiségeknek meg kell felelniük” – magyarázta Isabelle Le Gall, a Steelcase ülőbútor igazgatója.

“A ma dolgozó munkavállalók olyan kényelmes teret igényelnek, amelyek megkönnyítik a technika használatát, hosszabb időtartamban is kényelmet biztosítanak, és támogatják a kollaborációt. Az i2i a fentiek ötvözésével új kategóriát teremtett a tárgyalószékek piacán.”

Galéria