Medtronic

A Medtronic a világ egyik vezető orvostechnológiai vállalata, küldetése az emberek fájdalmának csillapítása, egészségének helyreállítása és életének meghosszabbítása. Az általa kínált termékek, terápiák és technológiák emberek ezreinek szolgálnak segítségül idegrendszeri problémák, szívbetegségek, cukorbetegség kezelésében. Magyarországon több mint 15 éve van jelen, munkavállalóinak száma meghaladja az 50 főt.

A Medtronic új bérleményében egy olyan munkakörnyezet megteremtése volt a cél, amely:

  • elősegíti a hatékonyabb kommunikációt,
  • erősíti a munkavállalói a brand-et,
  • az egyes munkatípusoknak megfelelő munkatereket biztosít,
  • és növeli a kollaborációt.

Az előző zegzugos és tagolt irodájához képest a Medtronic új irodájában úgy lettek elhelyezve a rezidens munkaállomások, hogy a különböző egységek közelebb kerültek egymáshoz. Ennek köszönhetően a kommunikáció hatékonyabbá vált, az információ jobban áramlik, és így az épp növekedésben lévő vállalat új alkalmazottai számára is sokkal gyorsabbá vált a tanulási folyamat.

A rezidens munkaasztalok alatt található ülőfelülettel ellátott Implicit gurulós tárolók lehetővé teszik a kollégák számára azt, hogy egy-egy rövidebb megbeszélést akár az asztaluknál is le tudjanak folytatni, melyet előszeretettel alkalmaznak is.

A különböző munkavégzési módokat megfelelően támogató terek lettek kialakítva, melyek biztosítják a változatos testpozíciókat is munkavégzés közben. Az állóasztalok támogatják az egészségesebb állóhelyzetben végezhető munkafolyamatokat, a B-Free Sit&Stand aktív székek megtámasztásként szolgálnak, melyek folyamatos mozgásban tartják a testet. Az állóasztalok akár egyéni munkavégzésre, akár egy-egy rövidebb meeting helyszínéül is szolgálnak.

A nyitott térben elhelyezett házikók lehetőséget nyújtanak egy kis elvonulásra, fókuszált munkavégzésre, vagy épp privát ügyek elintézésére is.

Az irodában megtalálható Hosu fotel támogatja a feltöltődést is, de akár lazább körülmények között egyéni munka is végezhető benne.

A nyitott térben a nomád munkavállalók számára shared desk rendszert alakítottak ki, ahol cleandesk policy érvényesül. Az elválasztóként is használt Flexboxokban van lehetőségük a nomád munkavállalóknak személyes eszközeiket elzártan tárolni. Elválasztó és tároló funkciója mellett a Flexboxokból kialakított tárolórendszer ülőfelülettel is rendelkezik, mely az informális és formális megbeszéléseket egyaránt jól szolgálja. Cél volt a munkakörnyezetet úgy kialakítani, hogy az rugalmasan reagáljon a változó igényekre, melyre a Flexbox egy tökéletes megoldás, hisz egyszerűen mozgathatók és variálhatók elemei az épp aktuális igényeknek megfelelően, valamint könnyen növelhető is a tárolók száma egy esetleges létszámnövekedés alkalmával.

Az iroda sok esetben szolgál helyszínéül nagy létszámú tréningeknek, továbbképzéseknek, mely alkalmakkor előszeretettel használják a Node székeket.

A fotókat Terei-Vigh Krisztina készítette.