Új Think szék elismerések

A korábban elért “level 3 BIFMA” minősítésen túl az új Think szék megkapta a Product of the Year díjat a harmadik éves Environmental Leader Product & Project Awards-on. A Think számba veszi és a minimumra csökkenti az élatciklusa alatt az emberi és környezeti egészségre gyakorolt hatását és kevesebb alkatrészből lett újratervezve, hogy könnyebb legyen szétszerelni és újrahasznosítani. Büszkék vagyunk ezekre a kiemelkedő fenntarthatósági eredményekre.

Environmental Leader Product & Project Awards

Ez a program azokat a vállalatokat díjazza, akik az energia, környezettudatosság és fenntarthatóság terén a legnagyobb hatású változásokat érik el. Ez az elismerés segít másokat, hogy bölcs döntést hozzanak a termék beszerzéseik kapcsán és hogy milyen törekvések mentén haladjanak.

Amikor az Új Think székről kérdezték, a bírák egyike így válaszolt: “Ígyhát el kell ismernem, hogy elfogult vagyok, imádom a Steelcase termékeit, a vállalatot, mindent! Az iparágban már régóta első helyen állnak a fenntartható design, termelés és elosztás terén, így jó látni, hogy még mindig az élen állnak. Kiváltképp két egyéni erény e remek példája: a könnyű szétszerelhetőségre (újrafelhasználásra és újrahasznosításra) tervezve, valamint az újrahasznosított anyagok végiggondolt használata, hogy a többi innovatív üzleti folyamatot ne is említsük.”

Íme a jelentés, ami kiemeli a Thinket és a többi győztest.

 

BIFMA level 3

A három szint közül a “level 3” a legmagasabb minősítés és a legnehezebben elérhető. A külső tanúsításunkat az SCS Global Services végezte.

Az új Think immár  “level 3” minősítésű az ANSI/BIFMA e3-2012 bútor fenntarthatósági szabvány szerint, mely így már a hetedik termékünk ami ezt a minősítést kapja. A minősítés segít, hogy felmérjük és kommunikáljuk a beltéri termékek épített környezetre gyakorolt hatását.

A termékeket és gyártókat három kategória alapján értékelik:

• Termék

• Üzem

• Szervezet

Az alábbi négy területen:

• Anyagok

• Energia és atmoszféra

• Emberi és ökológiai egészség

• Társadalmi felelősségvállalás

Ahogy az épületek tulajdonosai és a tervezői szakma képviselői egyre nagyobb hangsúlyt fordítanak az anyagok kémiájára és különösen azok egészségre gyakorolt hatásaira, örömmel fogják fogadni, hogy a minősítés során olyan vegyi anyagok is vizsgálat alá kerülnek, amik mindössze a felhasznált anyagok tízezred részét teszik ki, így biztosítva, hogy a termék az emberi és környezeti egészségre nézve biztonságos.

Think_v2_06

A kategóri nyertese a 2015-ös Think szék