Hírek

RE100: a Steelcase elkötelezi magát a 100% megújuló energia mellett

A Steelcase is azok között a globális Fortune 500 vállalatok között van, akik csatlakoztak az RE100 kezdeményezéshez. Elkötelezték magukat amellett, hogy elektromos áram felhasználásukat 100%-ban megújuló energiaforrásokból szerzik be, csökkentve ezzel a CO2 kibocsátást. Az RE100-at a The Climate Group  vezeti a CDP-vel karöltve, hogy megnyerje magának és bemutassa azokat a befolyásos vállalatokat, melyek elkötelezettek a megújuló forrásból származó elektromosság iránt. A már elkötelezett cégek között találjuk egyebek mellett a Goldman Sachs, IKEA, UBS, Johnson & Johnson, NIKE, Inc, Procter & Gamble és Starbucks cégeket.

A vállalatok az ezévi Climate Week NYC rendezvényt választották, hogy bemutassák a világ vezető céges és kormányzati vezetői számára, hogy jó példával járnak elöl. A decemberi COP21 ENSZ klíma tanácskozás közeledtével, így küldenek emlékeztetőt a tárgyaló feleknek, hogy  határozott lépéseket várnak el a kormányzati szervektől. Mindeközben maguk is tovább növelik a piaci keresletet a megújuló energiaforrások iránt.

“A Steelcase számára az RE100 tagság a megújuló energia iránti elkötelezettségünk egyik megnyilvánulása.” – mondta Jim Keane.

„A 100%-ban megújuló energiaforrásokból származó elektromos áram felhasználásra irányuló befektetésünk az energia stratégiánk fontos részét alkotja. Ugyanakkor elhivatottan keressük az új módszereket, melyekkel az üzletünk minden területén csökkenteni tudjuk a felhasznált energia mennyiségét. Nagy várakozással tekintünk a The Climate Group-pal és más vezető globális szervezetekkel történő információ megosztáson és tanuláson alapuló együttműködésre. Büszkék vagyunk, hogy egyesült erővel promótáljuk a mindenki számára elérhető tiszta energiát biztosító jövőképet.”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük