Hírek

Milánó – Salone del Mobile 2015

A Salone del Mobile a legfontosabb nemzetközi bútorkiállítás, a világ egyik legdivatosabb városában, Milánóban. Egy hétre 380.000 ember találkozik itt a világ minden tájáról, azzal az egy céllal, hogy tiszteletüket tegyék a legnagyobb gyártók és tervezők előtt. Döntéshozók, designerek, építészek, gyártók és a nagyszerű designt kedvelők mind alig várják. Ebben az évben a Coalesse is csatlakozott a vezető gyártókhoz és kiállította a <5_MY-t, a Massaud lounge és konferencia sorozatot és a sixfivezero_CO-t.

Az iparág jól fogadta a <5_MY-t, és a látogatók nehezen álltak ellen a késztetésnek, hogy felemeljék a széket ami 5 fontnál (azaz 2,3 kilogrammnál) kevesebbet nyom. A kíváncsiak élvezettel fedezték fel, hogy a szénszál hogyan válik különleges, nagy teljesítményű anyagból gyönyörűen megmunkált, elérhető, kényelmes és használható székké. Michael Young, a tervező is a Coalesse standján volt, megvitatva a sajtóval és a látogatókkal az együttműködést a Coaless-sel és ezt a nagyszerű teljesítményt.

Nagy figyelmet kapott a Massaud Collection is. A Massaud Wingback Lounge prototípusa integrált és rejtett hangszórókkal, egy kijelzőhöz csatlakoztatva játszotta a Coalesse hangulatképeket és zenét. A látogatókat vonzotta ez a beállítás, mert a show nyüzsgésében is megtapasztalhatták a zen élményt. Ez egy kísérlet a Coalesse számára, ami jónéhány kihívásra megoldást nyújt és ami a 2015-ös chicagói NeoCon kiállításra új elemekkel bővül majd. A designer, Jean-Marie Massaud sajtótájékoztatókat tartott a Coalesse kiállító terében a prototípusról és a Massaud konferencia székekről, amik szintén ki voltak állítva.

A Salone és végtelen folyosói nyüzsögtek a rendezvény alatt, de Milánó belvárosában is voltak rendezvények a tömött bemutatótermekben. Néhány alkalommal az utakat le kellett zárni, mert a tömegek nem fértek el a járdákon. A Salone energiája átjárta Milánót egy hétig, a nemzetközi bútoripar üzletét, művészetét és divatját ünnepelve. Milánó saját hangulata tökéletes háttérként szolgált mindehhez. Már mindenki várja a 2016-os Salone-t és a város is készül, hogy fogadja a visszatérő látogatók tömegeit.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük