Érdekes adatok

Tárolás, rendszerezés

A felmérésben megkérdezettek 63% tartja fontosnak a tároló eszközök személyre szabhatóságát, rendszerezhetőségét annak érdekében, hogy minél hatékonyabban megtalálja a keresett dokumentumot, iratot.

Dedikált vs nem dedikált munkahelyek

Az ún. “nomád”, nem dedikált munkahellyel rendelkező dolgozók száma az elmúlt években 30%-kal emelkedett Európában

Steelcase/Ipsos felmérés

Hol szeretünk dolgozni? A dolgozók 22%-a preferálja az étkezőkben, relax területeken, 20% a kávézókban és 17% a teraszokon, kertekben történő mubkavégzést – szemben a hagyományos irodai környezettel

Kreativitás vs ülő munkavégzés

Egy felmérés szerint az álló pozícióban történő munkavégzés 24%-kal növelte a kreativitást és 25%-kal a problémamegoldás hatékonyságát

Steelcase felmérés

Munkahelyünkön 1998-ban 20,1 percet töltöttünk rendszerezéssel, rendrakással. 2005-ben már csak naponta 15 percet!

Statikus munkavégzés

Az európai irodai dolgozók 77%-a naponta legalább 4 órát tölt a számítógép előtt, míg 45%-uk naponta 6 óránál is többet

Innovatív ötletek

Kutatások szerint az innovatív ötletek 70%-a akkor születik, amikor valakivel együtt dolgozunk, tehát kommunikálunk. A párokban történő munkavégzés az alapja a hatékonyabb tanulási folyamatoknak, a problémák részletesebb leírásának és gyorsabb megoldásának, valamint – ami talán a legfontosabb – a fejlesztésnek.

Irodatér zavaró tényezői

Egy európai felmérés szerint az irodaterekben a leginkább zavaró tényező a zaj (59%) a vizuális hatások (46%), a hőmérséklet (43%) és a fény szabályozhatóságának hiánya (36%)

2007-es felmérés

Egy 2007-es felmérés szerint Európában az irodai dolgozók 20%-a panaszkodott, hogy elfárad a szeme munkavégzés közben. Majdnem 50%-a a dolgozóknak azt mondta, hogy az íróasztal és az ablak elhelyezkedése nem felel meg az ideális fényviszonyoknak.

Pizza és csoportmunka

Jeff Bezos (Amazon.com) szerint egy hatékony csoport annyi főből áll, ahányan 2 pizzából jól tudnak lakni. A Steelcase bútorai általában a 6 fős csoportméretet támogatják.

Steelcase/LME felmérés

Steelcase/Ludwig-Maximillian Egyetem München felmérése megállapította, hogy álló pozícióban történő munkavégzés közben 24%-kal nő a kreativitás.